"
Ga naar de inhoud

De potlodendoos van Ruth Lasters

Datum: 
20/1/2016

'Ik zie de poëzie als een grote potlodendoos. Ik leg graag een paar fluorescerende potloden van de moderne tijd naast de traditionele potloden.' Aan het woord is dichter Ruth Lasters. Haar tweede dichtbundel, Lichtmeters, werd onlangs bekroond met de Herman de Coninckprijs. 'Een sterke, coherente bundel met schitterende zinnen, rake metaforen en vergelijkingen in een heldere taal', oordeelde de jury.Van Debutant tot Bestseller ging bij haar langs: 'Poëzie is altijd een cadans geweest in mijn hoofd.'

De makers van Van Debutant tot Bestseller volgen schrijvers en dichters in Nederland en België. Debutanten, in verschillende fases van het debuteren, maar ook gelauwerde auteurs vertellen op de site over hun ervaringen en over hun visie op het vak. Ook uitgevers en recensenten worden geïnterviewd. Van Debutant tot Bestseller is mede mogelijk gemaakt door de Taalunie.

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.