"
Ga naar de inhoud

Muurgedichten: elke stad heeft er één …

Datum: 
20/1/2016

Antwerpen, Den Bosch, Doel, Gent, Haarlem, Leiden, Maastricht en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Elke zichzelf respecterende stad heeft er wel één of meer: muurgedichten. Want zeg nu zelf, niets is toch leuker dan in de stad verrast te worden door een mooi gedicht? Lezers van Taalunie:Bericht stuurden foto’s in. We laten ze graag zien!

  • Groeien door verstillen van Evelien Sipkes, bij woonzorgcentrum Bosch en Duin en Den Haag.
  • Achter deze gevel hier van Hugo Claus, op de zijgevel van de Hotsy Totsy in Gent. Het gedicht gaat over de broer van Claus, die de waard was van ‘den Hotsy’.
  • Een goed stadsgedicht van Stijn Vranken, stadsdichter van Antwerpen. Het gedicht is onder de Londenbrug bevestigd en alleen zichtbaar als de brug openstaat om schepen door te laten.
  • Gelukstraat van Stefan Hertmans, op de zijgevel van Kunstencentrum Vooruit in Gent.
  • Elementen van Andreas Oosthoek in Middelburg.
  • Mijn moeder is mijn naam vergeten van Neeltje Maria Min, Rijn-en Schiekade Leiden.

Alle inzenders hartelijk dank! De prijs voor de mooiste/opvallendste inzending gaat naar Lieve Van den Bulck, zij stuurde het Stadsgedicht in van Stijn Vranken.

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.