"
Ga naar de inhoud

Haal de fout uit de zin

Auteur: 
Taaltelefoon
Datum: 
24/9/2019
Onderstaande zin bevat één fout. Ziet u welke?

Renés taak bestaat eruit jonge ingenieurs te stimuleren om nieuwe bouwtechnieken te ontwikkelen waarmee boeiende en mooie constructies opgetrokken kunnen worden.

Reacties

eruit is fout : beter ERIN
Moet het tevens niet zijn: René's taak ...
Eruit?
Ik zou graag een apostrofe toevoegen aan Renés
Bestaat eruit/erin is niet fraai. Simpeler is: René moet.......stimuleren of wellicht fraaier: Het is de taak van René om ......... te stimuleren. ''Om'' vind ik overbodig
Apostrophe tussen René en s ontbreekt
'Renés taak' is wel degelijk zonder apostrof. Zie regel 14.B in de Leidraad (https://woordenlijst.org/leidraad/14): "Als het grondwoord eindigt op een lange klinker die we met één letterteken *zonder accent* schrijven, gebruiken we een apostrof." Maar 'René' heeft wél een accent.
Ik begrijp dit niet. Is dit een test voor debielen? Zijn taak bestaat ERIN dit of dat te doen, niet "eruit", dat is duidelijk. Maar dan gaan ze hier over de spelling van Renés dit of dat discussiëren. Raadpleeg een grammatica. Kijk in een woordenboek. Ga naar school!

Reactie toevoegen

Voor een goed verloop van de reacties op onze berichten, hanteren we enkele spelregels. Publicatie van uw reactie vindt plaats na beoordeling door de redactie op deze spelregels.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.